E: info@sopack.cz T: +420 602 285 903                                                                                                                                                                                          

Műanyag raklapok

100% újrahasznosítható raklapok - műanyag hulladékból készítve

Műanyag raklapok - hatékony megoldás exporhoz

Sopack s.r.o. magas minőségű műanyag raklapokat kínál, melyeket újrahasznosított műanyag hulladékból gyártunk. Rengeteg méretben, terhethetőségben és kapacitásban kínálunk műanyag raklapokat az igényeinek megfelelően. A műanyag raklapok egyedi igényekre szabhatóak, például RFID felirattal vagy a cég logójával elláthatóak, antistatikusan kezelhetőek, stb.

Műanyag raklapok fajtái

Típus

Méret

Súly

Terhelhetőség (dinamikus, statikus, tárolás)

Ár

Standard raklapok

1200x800x150
 1200x1000x165
1140x1140x165

27 kg
32 kg
33 kg

up to 1200 kg up to 10 000 kg up to 1000 kg

Összehajtható raklapok

1200x800x145 1200x1000x145

20 kg
23 kg

up to 1200 kg up to 10 000 kg

Speciális raklapok

Various

Various

Various

Ajánlásunk a műanyag raklapokhoz

Az újrahasznosított műanyagból készült raklapok ára nagyjából megegyezik a fa raklapok árával. A legnagyobb előnyük a stabilitásuk (szög és penész mentesek). A műanyag raklapok sokszor felhasználhatóak és szívesen segítünk önnek kiválasztani az igényeinek megfelelő típust.

Ing. Tomáš Zadina

Műanyag raklapok leírása

Standard műanyag raklapok

A standard műanyag raklapok készülhetnek szűz műanyagból vagy újrahasznosított műanyagból.statikus terhelhetőségük több mint 10.000 kg és a dinamikus terhelhetőségük akár 1.200 kg is lehet. A standard műanyag raklapok állványzaton is tárolhatóak a kialakításuknak és a formájuknak köszönhetően. A standard raklapok nem egymásba rakodhatóak.

Összehajtható műanyag raklapok

Az összehajtható műanyag raklapok a lábukon található lyukak segítségével egymásba illeszthetőek, így helyet és költséges spórolhat meg a tárolásukkor és a szállításukkor - ez nagy előnyt jelent az üres raklapok szállításakor. Az összehajtható műanyag raklapok készülhetnek szűz műanyagból vagy újrahasznosított műanyagból. A statikus terhelhetőségük több mint 10.000 kg és a dinamikus terhelhetőségük akár 1.000 kg is lehet. Nem lehet állványzaton tárolni őket.

Speciiális műanyag raklapok – Egyedi raklapok

Gyedi raklapokat a megrendelő igényei szerint készítünk, például hordók, műamyag dobozok, stb. szállítására. Az speciális műanyag raklapok készülhetnek szűz műanyagból vagy újrahasznosított műanyagból és életciklusuk végén újrahasznosíthatóak.

Műanyag raklapok előnyei a fa raklapokkal szemben

 • 1
  Életciklus

  A műanyag raklapok élettartama összehasonlíthatatlanul hosszabb a fa raklapokénál. Normál körülmények között a műanyag raklapok szinte tönkretehetetlenek.

 • 2
  100% újrahasznosítható

  A műanyag raklapok újra és újra visszaforgathatóak sérülés vagy struktúrális használhatatlanság miatt, mivel újrahasznosított műanyag hulladékból (polietilén, polipropilén) készülnek.

 • 3
  Kémiai ellenállóság

  A műanyag raklapok a vegyiparban is használhatóak, mivel ellenállnak a legtöbb kémiai anyagnak.

 • 4
  Nincs szükség füstölésre

  A raklapjaink nem igényelnek egyéb kezelést mint füstölés, ellenben egy fa raklapot kezelni kell export előtt.

 • 5
  Közvetlen érintkezés élelmiszerrel

  A raklapok megfelelnek a műanyag termékeket érintő Európai Direktíváknak, így élelmiszerrel akár közvetlenül is érintkezhetnek.

Műanyag raklapok előállítása

A műanyag raklapok egyszerű és hatékony módon történik. A nyersanyag granulátumot (válogatott műanyag hulladékból nyert műanyag) felmelegítjük és egy fém öntőformába öntjük. A fém öntőforma adja a raklapok formáját és a hülés után már használhatóak is. A raklapok visszaforgathatóak és az formájuk ugyan ilyen módon megújítható sérülés esetén vagy az életciklusuk végén.

Milyen területen használhatóak a műanyag raklapok?

Akármilyen területen alkalmazhatóak a műanyag raklapok - majdnem minden területen használhatóak. A megrendelőink általában a gyógyszer- és élelmiszeriparban használják őket. A műanyag raklapokat könnyű tisztítni és a ellopásuk sem olyan gyakori, mint a fa raklapok esetében. Kültéren is tárolhatóak, ellanállnak az esőnek, hónak és szélnek. Nagyon sok megrendelőnk használja a műanyag raklapokat a gyógyszeriparban és az autógyártásban is.