E: info@sopack.cz T: +420 602 285 903                                                                                                                                                                                        ENG | CZE | SK | PL | DE | FR | HU | DK | ITA

Műanyag raklapok

100% újrahasznosítható raklapok - műanyag hulladékból készítve

Műanyag raklapok - hatékony megoldás exporhoz

Sopack s.r.o. magas minőségű műanyag raklapokat kínál, melyeket újrahasznosított műanyag hulladékból gyártunk. Rengeteg méretben, terhethetőségben és kapacitásban kínálunk műanyag raklapokat az igényeinek megfelelően. A műanyag raklapok egyedi igényekre szabhatóak, például RFID felirattal vagy a cég logójával elláthatóak, antistatikusan kezelhetőek, stb.

Ajánlásunk a műanyag raklapokhoz

Az újrahasznosított műanyagból készült raklapok ára nagyjából megegyezik a fa raklapok árával. A legnagyobb előnyük a stabilitásuk (szög és penész mentesek). A műanyag raklapok sokszor felhasználhatóak és szívesen segítünk önnek kiválasztani az igényeinek megfelelő típust.

Ing. Tomáš Zadina

Műanyag raklapok leírása

Standard műanyag raklapok

A standard műanyag raklapok készülhetnek szűz műanyagból vagy újrahasznosított műanyagból.statikus terhelhetőségük több mint 10.000 kg és a dinamikus terhelhetőségük akár 1.200 kg is lehet. A standard műanyag raklapok állványzaton is tárolhatóak a kialakításuknak és a formájuknak köszönhetően. A standard raklapok nem egymásba rakodhatóak.

Összehajtható műanyag raklapok

Az összehajtható műanyag raklapok a lábukon található lyukak segítségével egymásba illeszthetőek, így helyet és költséges spórolhat meg a tárolásukkor és a szállításukkor - ez nagy előnyt jelent az üres raklapok szállításakor. Az összehajtható műanyag raklapok készülhetnek szűz műanyagból vagy újrahasznosított műanyagból. A statikus terhelhetőségük több mint 10.000 kg és a dinamikus terhelhetőségük akár 1.000 kg is lehet. Nem lehet állványzaton tárolni őket.

Speciiális műanyag raklapok – Egyedi raklapok

Gyedi raklapokat a megrendelő igényei szerint készítünk, például hordók, műamyag dobozok, stb. szállítására. Az speciális műanyag raklapok készülhetnek szűz műanyagból vagy újrahasznosított műanyagból és életciklusuk végén újrahasznosíthatóak.

Műanyag raklapok előnyei a fa raklapokkal szemben

 • 1
  Életciklus

  A műanyag raklapok élettartama összehasonlíthatatlanul hosszabb a fa raklapokénál. Normál körülmények között a műanyag raklapok szinte tönkretehetetlenek.

 • 2
  100% újrahasznosítható

  A műanyag raklapok újra és újra visszaforgathatóak sérülés vagy struktúrális használhatatlanság miatt, mivel újrahasznosított műanyag hulladékból (polietilén, polipropilén) készülnek.

 • 3
  Kémiai ellenállóság

  A műanyag raklapok a vegyiparban is használhatóak, mivel ellenállnak a legtöbb kémiai anyagnak.

 • 4
  Nincs szükség füstölésre

  A raklapjaink nem igényelnek egyéb kezelést mint füstölés, ellenben egy fa raklapot kezelni kell export előtt.

 • 5
  Közvetlen érintkezés élelmiszerrel

  A raklapok megfelelnek a műanyag termékeket érintő Európai Direktíváknak, így élelmiszerrel akár közvetlenül is érintkezhetnek.

Műanyag raklapok előállítása

A műanyag raklapok egyszerű és hatékony módon történik. A nyersanyag granulátumot (válogatott műanyag hulladékból nyert műanyag) felmelegítjük és egy fém öntőformába öntjük. A fém öntőforma adja a raklapok formáját és a hülés után már használhatóak is. A raklapok visszaforgathatóak és az formájuk ugyan ilyen módon megújítható sérülés esetén vagy az életciklusuk végén.

Milyen területen használhatóak a műanyag raklapok?

Akármilyen területen alkalmazhatóak a műanyag raklapok - majdnem minden területen használhatóak. A megrendelőink általában a gyógyszer- és élelmiszeriparban használják őket. A műanyag raklapokat könnyű tisztítni és a ellopásuk sem olyan gyakori, mint a fa raklapok esetében. Kültéren is tárolhatóak, ellanállnak az esőnek, hónak és szélnek. Nagyon sok megrendelőnk használja a műanyag raklapokat a gyógyszeriparban és az autógyártásban is.